Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

            A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány Vezetősége és a Bethlen Gábor Kollégium Ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet a Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj elnyerésére.

            Az ösztöndíj értéke diákonként 1800 Euro – három egyetemi/főiskolai évre elosztva – 600 Euro/év. A díj minden évben a ballagáskor kerül kiosztásra egy végzős diák részére.

A díjat Stefanovszky András Budapesten élő üzletember és vállalatvezető alapította. Stefanovszky András középfokú tanulmányait a magyar diaszpórában, a Burg Kastl Magyar Gimnáziumban (Németország) végezte. Egyetemi diplomáját üzem- és közgazdaságtanból a European Business School-ban (Frankfurt, Párizs, London) szerezte meg. Szakmai pályafutása alatt élt Angliában, Belgiumban, Német- és Franciaországban és Romániában. A Procter & Gamble Company (USA) közép-európai vezérigazgatója volt.

Célja: tehetséges, anyagilag rászoruló diákok magyar tanítási nyelvű felsőoktatási intézményben/szakon végzendő tanulmányainak elősegítése.

            A pályázat elbírálásának szempontjai: Az ösztöndíj elnyerője anyagilag rászoruló, tehetséges végzős diák, aki a 11. és 12. osztályokat kimagasló eredménnyel végezte. Követelmény a kitűnő eredmény magyar nyelv és irodalomból, történelemből. Előnyt élveznek a pedagógiai szakirányban végzők, vagy akik a néptánc vagy cserkészet szakkörökben jelentős munkát végeztek.

A pályázatok leadásának határideje: 2019. május 20.

A pályázatokat a honlapról letölthető, elekronikus módon kitöltött űrlapon kell benyújtani, mellékelve a pontozást igazoló dokumentumok, diplomák fénymásolatát. (űrlap letöltése)

Nagyenyed, 2019. február 1.

 

Szőcs Ildikó                                                                                                  Turzai Ildikó

Elnök, igazgató                                                                                 Ösztöndíjbizottság elnöke


2019.02.11.