A KÖNYV

 

Mennyi rejtenivalója van egy könyvnek!... Az ember egyetlen menedéke, támasza, amikor mindenki nyomorban hagyja, amikor legnagyobb szüksége volna megértésre, segítségre.

A könyvtől manapság menekül a legtöbb ember. Sokszor kényszerből olvasnak, s ettől elmegy a kedvük, s megfosztják magukat az olvasás élményétől. Általában, ha egy könyvet veszünk kezünkbe, első dolgunk az, hogy megnézzük a címét vagy a külsejét. Pedig a külseje vagy címe nem mindig árulja el ennek a tartalmát, vagy éppen azt, amit te keresel.

Az én kedvenc könyvem egy nagyon jó példa: Márai Sándor Füveskönyve. Mindenki azt gondolná, hogy a növények világát bemutató könyv. Pedig nem. A életről szól, ennek nehézségeiről, amelyeknek elviselésére az író tanácsokat is ad. Megtanít arra, hogy ne mindig az élet rossz oldalát, a gondokat nézzük, hanem gondolkodjunk pozitívan és örüljünk az élet minden pillanatának.

Tehát mindig keresd, kutasd azt, amire vágysz, és ha nem találod meg, vegyél kezedbe egy másikat, amíg megtalálod azt, amit kerestél.

Tekintsd barátodnak a könyvet! Akkor segít rajtad, amikor mindenki más elfelejtett, tanácsot ad és reményt. Viszont ő semmit sem vár el tőled, ahogy az ember tenné. Legfeljebb azt, hogy hűséges maradj hozzá. Megtanít élni, örülni, szenvedni és, ha kell, tűrni a fájdalmat.

Szeresd a könyvet, hisz benne sose fogsz csalódni.

 

                                                                                              Zilahi Ágnes-Réka

                                                                                                        IX.C.

 
Error: Unable to read footer file.