Beszámoló

 

2010.október 23.-án a Kollégium X.C képzős osztálya egy  nemzetközi  konferencián vett részt Kolozsváron. A konferencia rendezője a Babes-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Karának Zenepedagógia Tanszéke, témája pedig:Zeneterápia.A zene szerepe a pedagógiában és a gyógyításban.Osztályunk A papucsszaggató királykisasszonyok zenés- bábos mesejátékkal vett részt a konferencián, amit az iskolai zenei nevelés egyik lehetséges  módozatának tekinthetünk.A mesedarab betanító tanárai Fórika Éva zenetanárnő és Bartha Melinda osztályfőnök.

A rendezvény kiváló lehetőség volt számunkra arra,hogy neves szakembereket hallgathassunk meg azzal kapcsolatosan,hogy milyen fontos szerepet tölthet be a zene  a fogyatékos vagy sérült személyek terápiájában.,sőt konkrétan láthattunk is egy zenefoglalkozást Down-kóros gyerekekkel.

A rendezvényen való részvételünk fő támogatója a Communitas Alapítvány volt, résztámogatója pedig a Bethlen Alapítvány, akiknek köszönjük ezt a szakmai szempontból hasznos és élményekben gazdag  lehetőséget.

                           Bartha Melinda programfelelős 

 

Error: Unable to read footer file.