121-es számú Bethlen Gábor Cserkészcsapat - Nagyenyed
Hit Counter by Digits
Tumblr
VI. ORSZÁGOS PINEWOOD-DERBY
NAGYENYED, 2014. NOVEMBER 21-23

A "PENTAKTÍV - 6" elnevezésű rendezvény keretén belül kerül megszervezésre.
Benevezési díj: 5 lej (a kocsit hitelesíteni kell a verseny napján, 13 óráig.)
A Pinewood-derby az amerikai cserkészek (BSA) által szervezett, s ott nagy népszerűségnek örvendő verseny. Megtetszett, s igyekszünk nálunk is meghonosítani. A kocsi-méreteket és az adatokat igyekeztünk az ottani szabványok szerint megadni.

       A verseny alkalmával egy kb. 9 m hoszú, erre a célra elkészített lejtős pályán indítjuk el az autókat. Digitális méréssel választjuk ki a leggyorsabbat, ez lesz a győztes. A kocsik számára kiadott fából le lehet faragni, rá lehet ragasztani, könnyíteni vagy nehezíteni, festeni, lakkozni lehet, a kerekeken levő lyukakat nagyítani lehet. A kerekeket tartó tengelyeket tetszőlegesen lehet megválasztani.

A következőket kell kötelezően betartani:
1.        Az autó pontos hossza faragás után is a megadott érték kell legyen: 178 mm. Számítsatok erre a festésnél, lakkozásnál…
2.        A kerekeket úgy kell beszerelni, hogy az autó magassága a kerekek aljától az autó aljáig min. 8 mm legyen. (a kerekeket egy közöttük levő, az autó alatt végigfutó 6 mm magas sáv tartja pályán!)
3.        Csak a csomagban megadott fa-kerekeket lehet használni, de azokat lehet alakítani, lehet vékonyítani, de nem szabad kicserélni! Tilos a kerekek külső átmérőjének megnagyítása is!
4.        A tengelyek közti távolság és azok elhelyezése a mellékelt rajzon megadott 2 változattól el is térhet.
5.        Az autó maximális össztömege (súlya) 142 gramm. (lehet kevesebb is). Számítsatok erre a festésnél, lakkozásnál, nehezítésnél…
6.        Az autó alján és a kerekeken levő hitelesítő pecséteknek látszódnuk kell, legalább részben. (rá lehet lakkozni, de nem festeni).
7.        Az autóknak kérünk, ADJATOK NEVET, S AZT ÍRJÁTOK RÁ LEGALÁBB AZ ALJÁRA !
A kocsik elkészítésében tanáccsal segíthetnek a szülők vagy mások is, de a versenyzőknek ismerniük kell az elkészítés minden apró részletét. A nyertes kocsik elkészítésének folyamatát el kell tudni mondani, s az autótulajdonosnak kérdéseket tesznek fel! Ezzel bizonyítják a versenyzők, hogy valóban ők készítették a győztes kocsikat! Idén ezt még szigorúbban be fogjuk tartani, s érvénytelenítjük a munkafolyamatot aprólékosan nem ismerő versenyző elért eredményét, erre külön ellenőrző csapat fog figyelni! Csak a jelenlevő autókészítők autói lesznek regisztrálva és versenyeztetve!!!
További részleteket, érdekességeket, ötleteket angol nyelven a következő oldalakon találhattok: http://www.pinewoodderby.org/   , http://www.pinewoodpro.com/

Egy-egy kiadott csomag tartalmaz:                     

1. 1 drb, min. 178 X 32 X 44 mm -es méretekkel rendelkező,  nagyenyedi csapatpecséttel hitelesített száraz fenyőfa-hasábot.
2. 4 drb. csapatpecséttel hitelesített kereket.

A csomagokat telefonon vagy emailba lehet megrendelni:
Kónya Tibor csv: 0751511733, konyatib@gmail.com. Ára 10 lej, melyet a következő bankszámlára kell befizetni:
RO06RZBR0000060002950928-Raiffeisen Bank, Aiud, Titular: Kónya Tibor.
 
A versenyre vonatkozó további információk:

Szilágyi Róbert felnőttcserkész (infó-tanár), Tf:  0741195757, szilarobi@yahoo.com.
                                       
Versenyző korosztályok:  - kiscserkész
                                                  - cserkész
                                                  - vándor + felnőtt
 
Korosztályonként az első három helyezettet díjazzuk. Egyetlen, korosztálytól független különdíjjat a szépség + kreatívitásért adunk! A gyerekek által megálmodott és elkészített autókat szeretnénk látni. A felnőtteknek van külön kategória!!!
Várunk Nagyenyedre és ne feledd:
Fúrj, faragj és ügyeskedjél, talpraesett cserkész legyél !


Pinewood Derby versenyfelhívás letöltése
Pinewood Derby kocsi méretek letöltése

Error: Unable to read footer file.